Go to...

Consumul de oua de prepelita la copii.

Oul de prepelita este un aliment-minune pentru cresterea si dezvoltarea copilului de orice varsta. Spre deosebire de ouale de gaina, cele de prepelita prezinta un risc mai scazut de alergii. Ele pot fi introduse fara probleme in meniul copilului inca de la varsta de bebelus.

 

La scurt timp de la diversificarea alimentatiei bebelusului, pe la 9 luni, poti introduce galbenusurile de oua in meniul acestuia, iar dupa 1 an, poti adauga si albusul in preparatele pe care i le servesti zilnic.

 

Portia recomandata de oua de prepelita pentru copii:

 

  • 9 luni – 1 an: 1 galbenus pe zi;

 

  • 1 – 3 ani: 1 ou de prepelita pe zi (galbenusul si albusul);

 

  • 3 – 7 ani: 2-3 oua de prepelita pe zi;

 

  • peste 7 ani: 3-5 oua pe zi.

 

Chiar daca are un potential alergen mai mic decat oul de gaina, este bine sa fii precauta si atenta in administrarea oului de prepelita la bebelus. Daca vrei sa introduci oul intreg mai devreme in alimentatia bebelusului, cere sfatul pediatrului si urmeaza regula de 4 zile, care te ajuta sa iti dai seama daca organismul copilului reactioneaza negativ la substantele din acesta.

 

Datorita substantelor nutritive esentiale pe care le contin, ouale de prepelita sunt considerate unele dintre cele mai puternice alimente cu efect imunostimulator. Medicii sustin ca prichindeii care consuma frecvent oua de prepelita prezinta de 6 ori mai putine riscuri de a se imbolnavi.

 

Sursa: Copilul.Ro

About Prepelite-Salaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.