Go to...

Ouă de prepeliță, farmacie naturală pentru organism

Ouă de prepeliță, farmacie naturală pentru organism
11044500_411805468982082_4965233203838036985_n
Ouăle de prepeliță sunt tot mai căutate și nu doar pentru că au un gust delicios, dar și pentru proprietățile lor benefice.

Studiile confirmă că ouale de prepeliță pot fi numite un “super” aliment și sunt o sursă de sănătate pentru toate vârstele, deoarece nu provoacă alergie și colesterol rău.

Medicina de Est, de o lungă perioada de timp, confirmă faptul că ouale de prepeliță ascund o adevarată farmacie naturală. Lista de proprietăți ale ouălor de prepeliță este foarte lungă, dar ne limităm la cele mai importante cinci dintre ele:

Ajută la îmbunătățirea abilităților mintale

Numeroase publicații medicale susțin că ouăle de prepeliță au un impact pozitiv asupra dezvoltării creierului, mai ales în copilăria timpurie. În Țara Soarelui Răsare, în conformitate cu tradițiile, copiilor și elevilor li se ofereau zilnic cel puțin două ouă de prepeliță. Acestea conțin vitamine importante și oligoelemente, cum ar fi magneziul, care ajută la dezvoltarea creierului la adolescenți și previne formarea de neurotoxine.

Stimulează potența

În trecut, în medicina populară, era recomandat consumul de ouă de prepeliță, crude, ca un remediu pentru impotență. Experții sunt de acord cu asta, pentru că fosforul conținut stimulează potența, fără a crea efecte secundare negative.

Întăresc imunitatea

Experții sunt de părere ca ouăle de prepeliță consolidează sistemul imunitar. Temperatura corpului prepelițelor este de 42 de grade, ceea ce le face mai rezistente la un număr de boli infecțioase.

Ajută la lupta împotriva îmbătrânirii

Desigur, ouăle de prepeliță nu sunt elixirul tinereții, dar ele sunt în măsură să facă față multora dintre simptomele care apar odată cu vârsta. Utilizarea lor de zi cu zi întărește oasele și vasele de sânge, ajută la reducerea durerilor articulare, îmbunătățește acuitatea vizuală și auzul.

O adevărată farmacie naturală

Dacă vom compara ouăle de găină cu cele de prepeliță, vom vedea ca diferența este evidentă. Numai un gram de ou de prepeliță conține cu 2,5 ori mai multe vitamine A si C, precum și vitamina D și, în plus, conține potasiu, fier, magneziu, cupru, seleniu și fosfor.

Sursa: dcnews.ro

About Prepelite-Salaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.