Go to...

Sfat

Pentru a vinde ouale la prieteni si vecini nu aveti nevoie de firma, sau sa platiti impozite. Este suficient sa luati un certificat de producator de la primarie si aviz de la medicul veterinar din localitate.
Pentru a vinde catre magazine, trebuie sa fiti persoana juridica inregistrata, si sa respectati mult mai multe conditii, care sa asigure sanatatea si calitatea produselor.
Daca vreti sa cumparati puicute de 6 saptamani, la intrarea in productia de oua, trebuie sa fiti atenti cand le cumparati. Deoarece la noi in tara sunt multi „binevoitori” care vor incerca sa vanda prepelitele batrane ca tineret. O prepelita batrana are penele de pe spate mult mai rare, culorile sunt mai sterse, spre deosebire de tineret care are culorile bine delimitate. Ciocul este curat, omogen si nu prezinta urme de crapaturi la cele tinere. Pielea picioarelor este uniforma, nu au ghearele zgariate sau rupte (spre deosebire de cele care au stat un an intr-o baterie cu picioarele pe gratii, si pot prezenta neregularitati).
Nu porniti cu un numar mare de prepelite de-o data (500 de exemplu) daca nu aveti o retea de distributie (la magazine sau cunostinte). Ganditi-va ca vor intra toate in perioada de ouat, si veti aduna 300-400 de oua pe zi. Intr-o saptamana puteti chiar sa obtineti 3000 de oua. Ce faceti cu ele?
Un numar de 50-100 pentru inceput este suficient.
Nu cumparati mult furaj combinat deodata, ci in cantitati care sa va ajunga maxim 2 luni. Daca il tineti mai mult, isi pierde din valoarea nutritiva sau se poate strica.

About Prepelite-Salaj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.