Go to...

Creștere Prepelite

Reproducere

Există, în general, două metode principale de reproducere, care sunt în mod normal practicate în creșterea prepelita.

Unul este atunci când ați amestecat prepelițe sex într-o cușcă / carcasă. Rata bărbat-femeie ar trebui să fie de 1: 2,5, ceea ce înseamnă 4 cocoși de prepelita la 10 găini de prepelita. Dacă vă rasa prepelițe pe o scară mai mare sau nu au timpul necesar pentru a cheltui pe de altă metodă este cea pe care doriți pentru a merge pentru. Această metodă are unele dezavantaje, de asemenea, cum ar fi lupte frecvente între masculii, care provoacă nervozitate generală în cușcă și fertilizarea și rata de ouat pot deveni neregulate.

Altă metodă este de a păstra masculii individuale și femei separat și locul cocoși în cuști găină periodic pentru a face treaba lor. În acest fel veți obține rata ridicată a fertilității și calitatea de creștere poate fi, de asemenea, bine monitorizate. Este o bună practică pe un mic reproducere la scară, mai ales atunci cand vrei sa mergi pentru rase, cum ar fi o prepeliță chinez pictat unde cu această metodă trebuie un control mai bun asupra culorile necesare și modele de prepelițe pe care le dorești. Singurul dezavantaj al acestei metode este acela că este consumatoare de timp.

Incubarea

Prepelita domesticite a pierdut instinctul de cuiburi atât destul de mult singura modalitate de prepeliță reproducere este într-un incubator. O alternativă este de a plasa ouă sub o găină cloșcă (ideal Bantam) pentru incubație. Dacă alegeți această opțiune, va trebui să eliminați orice alte tipuri de ouă de sub cloșcă, deși găina.

Colecteze ouă de 3-5 ori pe zi, pentru a reduce rata de infectie. Selectați ouă sănătos cu puternice coajă cauta, verificați-le cu atenție în căutarea pentru orice fisuri sau alte deteriorări. Nu spălați ouă de prepeliță, aceasta va elimina strat protector lor poroasă și vor deveni vulnerabili împotriva infecțiilor bacteriene. Este, de asemenea, recomandabil să se efectueze o verificare examinarea contra luminii. Acest lucru vă va arăta fisuri posibil, starea de sănătate a galbenusurile si dimensiunea spațiului aerian. Dacă primiți un Candler ou asigurați-vă că veți obține de înaltă intensitate una, pentru că Candler standard nu va străluci prin învelișul întunecată de ou de prepelita.

Stoca oua de prepelita într-un loc uscat, răcoros pe tave pentru ouă cu grăsime ajung. Temperatura de depozitare trebuie sa fie intre 12-17 grade Celsius, iar umiditatea relativă în jur 70-80 la suta. Fii atent, dacă temperatura crește peste 18 ° C dezvoltarea micilor embrionilor poate începe și incubație ouăle de prepeliță devin inutile. Nu depozitați ouă pentru incubație de prepeliță în frigider, de prea rece pentru ei. Unii spun că puteți folosi ouă de prepeliță de până la 10 zile vechi pentru incubarea, dar nu ne-ar recomanda utilizarea ouă de prepeliță mai vechi de 7 zile.

Ouăle trebuie să fie afumat după colectare, dar unele crescători face fumigația când ouăle de prepeliță sunt plasate în incubator pentru incubație. Dacă alegeți a doua opțiune, fumigația trebuie făcută în primele 12 ore de incubare. Pentru utilizarea fumigație 25g de permanganat de potasiu și 35 ml de Formalina (40%) pentru fiecare metru cub de spațiu incubator. Metoda este ca aceasta: Puneți permanganat de potasiu într-un emailate sau diametru mare ceramice dar vas cu pereți scăzut (cum ar fi un cuptor tigaie sau tigaie mare prăji, sau placa de tort sau similar), apoi se adaugă formol. A nu se inspira în formol, cel mai bine este să utilizați un aparat respirator adecvat. Așezați vasul în incubator dumneavoastră. Temperatura trebuie stabilită între 20-30 ° C și umiditatea relativă între 80-90%. Dacă aveți un incubator cu aer forțat avea ventilatorul rulează, dar bloca orificiile de timp de 20 minute, apoi se deschide pentru a elimina container și aerisire. Pentru incubatoare de aer statice păstrați-l rulează timp de 20 de minute, apoi deschis pentru a elimina container și aerisire.

Camera în care ați stabilit incubator la dvs. ar trebui să fie de o temperatura constanta constanta. Incubatorul trebuie să fie curate și dezinfectate. Asigurați-vă că aveți o incubator timp de aproximativ o zi, cu temperatură setat corect și umiditatea înainte de a plasa ouale de prepelita interior.

La sfârșitul zilei, este alegerea ta ce fel de incubator va folosi dar vă recomandăm să folosiți un incubator asistata ventilator cu facilitatea automat de cotitură. Dacă aveți un fan incubator asistat decent, nu va avea nici pete reci, cu facilitatea de automate de cotitură nu vei uita de a transforma ouă, așa că ești jumătate acolo pentru a obține o rată de incubație de succes. Dacă incubator dvs. nu este echipat cu un sistem automat de cotitură ou transforma ouale manual de 3-4 ori pe zi. Cotitură ou este foarte important să păstrați mici embrioni de pui în mijlocul oului și a le împiedica de la lipirea la interior a carcasei. Există doar două lucruri importante pe care trebuie să fiți atenți pentru, și că este de a menține temperatura corectă care, în cazul de prepelita este 37,8 ° C (100.04 ° F), iar nivelul de umiditate de 45-55%. Chiar dacă aveți un incubator complet automat controlat digital este recomandat de a plasa o temperatură suplimentar și contor de umiditate în incubator în modul în care puteți verifica valorile prin fereastra de vizualizare doar pentru a vă asigura că incubator dvs. nu te lasa jos. Nivelul de temperatură corect este foarte important. Sub-incubare (temperatură prea scăzută) va duce la incubație târziu și peste-incubarea (temperatură prea ridicată) va duce la incubație devreme. Nici unul dintre ei este bună, vei pierde o mulțime de prepeliță puilor dacă se întâmplă. Asta e pentru primele 7 zile. În ziua a 7-puteți efectua o examinare contra luminii ou pentru a vedea cât de multe ouă sunt fertile. În acest stadiu, ar trebui să recunoască deja embrionul prepelita interiorul oului. Elimina orice „goale” ouă de prepeliță, pentru a preveni transferul de infecții pe ouă sănătoase și continua incubarea pentru încă 8 zile. La data de 15 a opri mecanismul de întoarcere sau dacă ați fost de cotitură ouăle opri manual de cotitură și reduce temperatura ușor la 37,5 ° C (99,5 ° F). În această etapă a ridica nivelul de umiditate la peste 80%. Acest lucru va inmuia coajă și de a ajuta micile puii de prepelita ieși mai ușor. Dacă incubator are o tavă incubație separat apoi pune ouăle de prepeliță pe tava de incubație. Pui de prepeliță japoneză vor începe să hatch din data de 16 de incubație, dar cele mai multe dintre ele ar trebui să trapa în ziua de 17. Orice pui de prepelita trapa, după 18 zile, probabil, va muri. Dacă vă atinge 75% din rata de incubație sau de mai sus, ai făcut foarte bine.

Foarte important este faptul că ai lăsat puii de prepeliță ieși pe cont propriu și nu le ajuta prin orice mijloace. Dacă au nevoie de ajutor nu sunt suficient de puternice pentru a trăi și va muri într-o zi sau două, oricum.

Păstrați pui in incubator pana cand acestea devin uscate si pufos, apoi puneți-le în încălzitorul preîncălzit. Nu te grabi acest lucru sau vor prinde o raceala, te ghemuit picioare și să moară. Tipa prepelita poate fi lăsat în incubator timp de până la 24 de ore (unii spun chiar 48 de ore), după ecloziune.

Sursa: quailfarm.co.uk

About Prepelite-Salaj