Go to...

Femela si masculul de prepelita

Masculul de prepelita

Masculul adult cantareste aproximativ 100 – 140 de grame si poate fi identificat cu usurinta dupa penele maro – roscat, care ai acopera pieptul, gatul si capul, indiciu care dupa cum am mai mentionat nu este sigur la toate varietatile. Cea mai sigura metoda de identificare, este dupa glanda cloacala, o structura bulboasa, situata deasupra orificiului anal, care secreta o substanta alba, spumoasa. Aceasta glanda poate fi si un mijloc de evaluare a performantelor de reproducere, cu cat este mai mare, cu atat masculul este mai apt de reproducere.
Tinerii masculi incep sa emita sunetele binecunoscute ale cocosilor, la varsta de 5 – 6 saptamani. Odata ajunsi la maturitate, cand incep sa fecundeze, cocosii vor canta si-n timpul noptii.

Femela de prepelita

Femela adulta de prepelita, este ceva mai grea decat masculul, cantarind 120-160 grame ( prepelita de oua, cel de carne avand alt standard de greutate ). Coloratia corpului este asemanatoare cu a masculului, cu exceptia culorii maro roscat, pe piept si gat. Aici culoarea de fond este bej deschis, iar petele sunt mult mai inchise, spre negru. Glanda cloacala lipseste, iar dupa inceperea ouatului, cloaca este mult mai mare.

sursa: prepelite-oua.ucoz.ro

About Prepelite-Salaj