Go to...

Japonezii Coturnix QUAIL a.k.a.

quail

Prepelita japoneza, de asemenea, cunoscut sub numele de prepelita coturnix, prepelita lui Faraon, prepelițe miriște și prepelițe de Est diferă considerabil de prepelita America de Nord Bobwhite.Bobwhite este mai mare decât prepeliță japoneză, însă Coturnix produce ouă mari. Timpul de incubare necesar pentru ouă fertile este mai scurt (14-17 zile), comparativ cu ouă de prepeliță Bobwhite (23 zile). Coturnix poate începe ouă inca de 6 saptamani de varsta, comparativ cu 16 săptămâni pentru Bobwhite.

ISTORIC: prepelițele japoneze au fost distribuite pe scară largă în Europa și Asia. Egiptenii folosit pentru a prinde cantități mari de terenuri agricole de la carne. În Japonia, aceste păsări au fost ținute ca animale de companie, începând din secolul al XI-lea. De 1910 însă, prepelița japoneză a devenit popular în Japonia pentru ouă și carne de producție. Ele au fost introduse în Statele Unite de către crescători de păsări în jurul anului 1870.

Acesta a fost raportat Coturnix sălbatic depun ouăle în ghearele mici de 5-12 oua si le incubează natural. Anumite mutante de japonezi Quail au fost dezvoltate pentru culoarea lor de penaj, culoare de coajă de ou și dimensiunea corpului.

DESCRIERE: prepeliță japoneză poate fi sexuat cat mai devreme de trei săptămâni de vârstă, în funcție de culoarea pene, care este distinct pentru bărbați și femei din specia. Când a ajuns la scadență, masculii japonezi cântărește în intervalul de 100-140 de grame (4-5 oz.), Și ajung la maturitatea sexuală la 5 până la 6 săptămâni. Culoarea penaj pe gât și piept va fi scortisoara sau maro ruginiu. Când bărbații sunt maturizat sexual, o structură glandulară sau bulb mare apare deasupra deschiderii cloacal. Dacă se apasă această glandă, se va produce o secreție spumos. Masculii general traiesc mai mult decat femeile. Masculii Crow și sunetul lor a fost descris ca „Ko-turn-neex”. Adult femei de prepelita japoneze sunt în general mai mari decât masculii și se cântărește în intervalul de 120-160 grame (4.5-6 oz.). Prin selecție adecvată, păsări grele pot fi produse pentru carne. Femelele pot fi ușor identificate prin penajul lor ușor alb sub gât și piept de sus, diferit de penele punctate caracteristic negre ale masculului. În acest domeniu, penele de prepelita feminin sunt mai lungi și mai ascuțit decât cele ale păsărilor de sex masculin.

De sex feminin Japonezii poate începe ouă mai devreme de 35 de zile de varsta in conditii adecvate, de stabilire a aproximativ 200-300 de ouă pe an. Fertilitatea la efectivele de reproducție este mare între 2-8 luni, desi dupa aceea, este mult mai puțin. Pentru a obține o mai bună fertilitate, un raport de un mascul la una sau doua femele ar trebui să fie luate în considerare atunci când împerechere.

OUĂ: Un ou Coturnix cântărește aproximativ 10 de grame (0.4 oz), o valoare estimata de 8 la suta din greutatea corpului feminin.Culoarea shell de bază este de culoare albă sau buff cu pete de maro, negru sau albastru. Găini individuale se caracterizează ouă cu un anumit model de culoare, forma si marime. Anumite tulpini recesive de prepeliță japoneză depune ouă aproape decojite alb.

sursa: feathersite.com

About Prepelite-Salaj