Go to...

Prepelita in sos alb

Prepelita in sos alb

vanatoresti1

Ingrediente:
5  prepelite, 100 g unt, 200 g smintâna, 2 galbenusuri. 50 g lămiie, 25 g faina, 25 g mustar, piper boabe, foi de dafin, sare.

 

Mod de preparare:

Se curata prepelitele si se taie jumatati, in lungime; se sareza putin si se pun intr-un vas cu unt pentru înabusire.
In timpul inabusirii se agita usor cratita sau se intorc cu furculita pina ce devin rumene pe toata suprafata.
Se adauga faina desfacuta cu apa rece, piperul boabe, foile de dafin si zeama de lamiie; se adauga un pahar de supa de legume. La sfirsit se adauga smantana amestecata cu mustar si cu galbenusul, continuindu-se inabusirea citeva minute. Cind sînt gata se scot, se pun in vasul de servire si se strecoara sosul deasupra.
Se pot servi cu cartofi natur si vin rosu.

About Prepelite-Salaj