Go to...

Ouăle de prepeliţă sunt la mare căutare. VEZI la ce poate fi folosit „medicamentul minune”

Fierte sau crude, ouăle de prepeliță fac minuni pentru sănătate. Nu conţin colesterol şi sunt pline de vitamine şi minerale esenţiale pentru organism. Din acest motiv, ouăle de prepeliță sunt considerate „medicament universal”, fiind utilizate în tratatrea a zeci de afecţiuni.

Chiar dacă este mult mai mic decât un ou de găină, dacă le comparăm vom constata că oul de prepeliță conține de 6 ori mai multă vitamina B1, de 15 ori mai multă vitamina B2 și de 8 ori mai mult fier. Nu degeaba sunt numite „medicamente minune”.

„De fapt, acestea sunt un aliment. Le poţi folosi ca pe ouăle de găină, în alimentaţia de zi cu zi, iar bucătăresele mai fentează copiii că arată foarte bine. Dar oul de prepilță se poate folosi şi ca medicament”, spune Florin Ferenţiu,  crescător de prepeliţe.

Ouăle de prepeliţă sunt recunoscute pentru efectele lor benefice din punct de vedere medical. De aceea sunt tot mai căutate. Curele cu ouă de prepeliţă ajută la îmbunătăţirea funcţiei inimii, regenerează sistemul nervos şi vindecă afecţiunile pulmonare. Apoi regenerează sistemul nervos şi împrospătează şi întăresc memoria. Mai mult, acestea sunt un anabolizant hormonal, stimulând potenţa sexuală. ArCura cu ouă de prepeliţă  este benefică şi pentru cei care au bol de rinichi şi ficat, stimulează digestia şi vindecă ulcerul.

Mulţi clujeni spun că au tot timpul ouă de prepeliţă în frigider. De asemenea, aceştia le cunosc beneficiile şi ştiu că sunt bogate în minerale, vitamine şi nu conţin colesterol.

„În ultimul timp crerea de ouă de prepeliţă a crescut mult faţă de anii trecuţi. Momentan eu  vând cam 50, 60 de caserole pe zi. Încă nu am ajuns la capacitatea pe care o vrem noi ca şi crescători , dar e bine pentru că numărul consumatorilor de ouă de prepeliţă creşte”, mai spune Florin Ferenţiu.

Oul de prepeliţă poate fi consumat şi crud. Efectele miraculoase ale acestuia sunt date de calitatea superioară a proteinei din ou și lipsa colesterolului, fiind singurul ou dietetic.

Clujenii care au trecut pragul expoziţiei de păsări de la Expo Transilvania au plecat acasă fie cu ouă, fie cu prepeliţe pe care vor să le crească pentru ouă sau să le mănânce.

About Prepelite-Salaj