Go to...

Prepelite la frigare

Spre deosebire de alte vanaturi, prepelitele trebuie pregatite cat mai proaspete.

Prepelite la frigare

Ingrediente:

– 6 prepelite,
– cateva frunze de vita,
– 200 g slanina,
– 6 felii de paine,
– o lingura de unt,
– sare.

Mod de pregatire:

1. Se jumulesc cu putin inainte de a fi pregatite.
2. Se scot intestinele si maruntaiele, se parlesc iute la flacara de spirt, se sterg cu o carpa uscata.
3. Se pune ficatul inauntru cu putina sare.
4. Se invelesc intai intr-o frunza de vita unsa cu unt, apoi, intr-o felie foarte subtire de slanina, dar destul de mare ca sa le acopere cat mai mult.
5. Se leaga cu ata. Se pun cate 2 – 3 pe frigari mici de lemn.
6. Se frig pe gratar la foc iute.
7. Cand sunt gata, se scot de pe frigari, se desfac atele, se scoate frunza de vita.
8. Se presara cu sare.
Va uram pofta buna
sursa: aflacum.ro/

About Prepelite-Salaj