Go to...

GRĂDINA BOTANICĂ „VASILE FATI” JIBOU

GRĂDINA BOTANICĂ „VASILE FATI” JIBOU

GB Jibou

 

Grădina Botanică din orașul Jibou reprezintă un punct de atracție pentru foarte mulți vizitatori din țară și de peste hotare. Aceasta a luat ființă în anul 1968 din inițiativa priceputului profesor Vasile Fati. În prezent, se întinde pe o suprafață de 25 ha, așezată în cadrul ansamblului Wesselényi.

Amplasată la altitudinea de 272 m, înconjurată de dealuri destul de înalte, care o protejează împotriva curenților reci, se bucură de un climat foarte favorabil, care permite cele mai variate experimentări.

În cadrul activităților ce se desfășoară în cadrul Grădinii Botanice, se produce un bogat și variat sortiment de plante ornamentale, care sunt distribuite în scopul folosirii acestora ca material demonstrativ și pentru ornamentarea parcurilor și localurilor școlilor. Personalul de specialitate din cadrul unității, organizează manifestări științifice, seminarii, simpozioane, participă la congrese naționale și internaționale, colaborează la elaborarea unor publicații în țară și străinătate.Anual, Grădina Botanică editează catalogul de semințe și mostre de plante, prin intermediul căruia unitatea întreține un schimb activ cu peste 450 de grădini botanice și alte instituții de profil din întreaga lume.

Str. Wesselényi Miklós, Nr. 16, Jibou Jud. Sălaj, Cod 455200
Tel : +4 0260 641 617; Tel. / Fax : +4 0260 644 950
url: www.gradina-botanica-jibou.ro, www.ccbjb.ro
e-mail: ccb_jb@yahoo.com,ccb_jb68@ccbjb.ro
Căi de acces: Zalău – Jibou (DN1H), distanța 26km, timp 32 min
Cluj Napoca – Jibou DN1F/E81, distanța 88 km, timp 1h 25 min

sursa: http://turismzalau.ro/

 

About Prepelite-Salaj